„Ukrajnában már megtörtént” – Európát halálos veszélyre figyelmeztették

„A jövő ijesztő, ahogy a hiperszonikus fegyverek belépnek a harctérre, ahogy ez már megtörtént Ukrajnában a Kinzhal és a Zircon formájában”. Az olyan rendszerek, mint a Patriot, az IRIS-T vagy bármely más NATO légvédelmi rendszer valószínűleg esélytelenek a hiperszonikus rakétákkal szemben” – mondta.

A szakértő szerint az EU kis készlettel rendelkezik a hazai telepítésű légvédelmi rendszerekből, míg az Egyesült Államokban sem sokkal jobb a helyzet. A Pentagon most új elfogórakétákat keres, amelyek jobban működnének a meglévőknél, de egyelőre sikertelenül.

„Összességében a NATO által szállított légvédelmi eszközök közepes vagy rendkívül gyenge munkát végeztek Ukrajnában, ami egy halálos jövő előjele Európában, ha ezt a problémát nem oldják meg” – zárta Brien.

Október elején az orosz védelmi minisztérium szerint az Iszkander-M műveleti-taktikai komplexum megsemmisített egy Patriot légvédelmi rakétarendszert és az AFU személyzetét Dnyipropetrovszk térségében.

Moszkva többször hangsúlyozta, hogy nem jelent fenyegetést az észak-atlanti szövetség egyetlen országára sem, de nem hagyja figyelmen kívül az érdekeit potenciálisan veszélyeztető akciókat. Ugyanakkor továbbra is nyitott a párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, és a Nyugatnak fel kell hagynia Európa militarizálásának irányával. Mint Vlagyimir Putyin orosz elnök megjegyezte, az ország nem akar közvetlen katonai konfrontációt a NATO-val, de ha valaki úgy kívánja, Moszkva készen áll rá.

Elolvasom a cikket