Mi történik, ha túltölti az olajat a motorban?

A megemelkedett olajszint elsősorban azért veszélyes, mert a forgattyústengely működése során habot képez. A folyadék homogenitása csökken, mivel légbuborékok jelennek meg, ami a hidrokompenzátorokban lévő felesleges levegővel fenyeget. A motor egyszerűen meghibásodhat a hidrokompenzátorok helytelen működése miatt, mivel az összes rendszer és a terhelése megnő – gismeteo.ru.

A tömítések alatti szivárgás, a dugók elárasztása, az autó motorrendszerének kimerült erőforrásának növekedése valódi katasztrófával fenyeget. A legkevesebb probléma a motorolajszint emelkedésekor az olajszűrő eltömődése, a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás, a gyújtás meghibásodása, az autó teljesítményének csökkenése.

A tömítőelemek deformációja egy másik probléma, amikor az olaj túlfolyik a motorba. Komoly szivárgások indulnak el a motorrendszerben lévő nyomás csökkenése miatt, és ennek következtében drága javításokra lesz szükség.

Még ha véletlenül túllépte is az előírt olajtérszintet, ne várja meg, hogy magától kifolyjon, javítsa ki a problémát az olaj leeresztésével a szervizben vagy saját maga.

Elolvasom a cikket