„A nagycsaládosok gázártámogatása az elmúlt években bizonyított”

MH/ MTI
2024. október 24. csütörtök. 23:22

Kardosné Gyurkó Katalin egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a nagycsaládosok gázártámogatása nem automatikus, azt egyszer meg kell igényelni, ezt követően azonban a támogatás folytatólagos addig, amíg a jogosultság feltételei fennállnak.

Az igényléseket – amelyeknek nincs határidejük – a kormányhivatalokban vagy az Ügyfélkapun lehet benyújtani. Hozzátette, ha valaki a napokban adja be az igénylést, két hónapra visszamenőleg megkapja a támogatást.

Kardosné Gyurkó Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: Magyarországon 143 ezer nagycsalád van, közülük 62 316-an igényelték a nagycsaládos gázártámogatást. Jelezte: több mint hatezer olyan család van, ahol idén született a harmadik gyermek, így már ők is jogosultak a támogatásra.

Elmondta: a nagycsaládosok az 1729 köbméter felett három gyermek esetén további 600 köbméter, majd minden további gyermek után további 300 köbméter földgázt vásárolhatnak a rezsicsökkentett áron. Ez az érintett családoknak hozzávetőlegesen 500-700 ezer forintos megtakarítást jelenthet évente – tette hozzá. Kiemelte: 2010 óta a kormány célja a családok megvédése.

Amikor a családok bajban voltak, a kormány melléjük állt, nem velük fizettette meg az infláció vagy a gazdasági, pénzügyi válság árát, mint előtte, 1998 környékén – jelentette ki a miniszteri tanácsadó.

Elolvasom a cikket