Jövőbe mutató program indul a Nemzeti Lovas Színháznál

Pintér Tibor színész-rendező és színházigazgató által bő egy évtizede megálmodott és életre hívott Nemzeti Lovas Színház mára a magyar kulturális élet egyedülálló színfoltjává vált. A világszinten páratlan, dramaturgiával ellátott, lovas-zenés előadásaikra az elmúlt évek során több mint 1,2 millió néző váltott jegyet, ami évente átlagosan 100 ezer embert jelent.

Állami támogatások híján, a 100 százalékban független, kizárólag jegybevételekre és támogatásokra támaszkodó Nemzeti Lovas Színház most egy jelentős új fejezetet nyit: Mecénás programot indít, és támogatókat keres nagyszabású projektjéhez – egy modern, könnyűszerkezetes épület felépítéséhez. A támogatók a program keretében aktív részeseivé válhatnak ennek a különleges kezdeményezésnek.

A hozzájárulások által a kizárólag jegybevételekre és pályázatokra támaszkodó, teljesen független teátrum új korszakot nyithat meg, amely nemcsak a magyar közönség számára biztosíthat maradandó élményeket, hanem lehetővé teszi a színház nemzetközi terjeszkedését is. A jelenlegi helyszíntől mindössze 250 méterre, a Kincsem Park bejáratának közelébe tervezett esztétikus és fenntartható épület a meglévő sátorépületet felváltva, egész évben kiváló előadási feltételeket, a nézők számára pedig a hidegebb hónapokban is maximális kényelmet biztosít majd.

Pintér Tibor, a színház igazgatója hangsúlyozza: „A következő nagy lépés számunkra, hogy az új, jobban fűthető, fenntarthatóbb épülettel tovább emeljük a színházunk színvonalát, és nemcsak a hazai, hanem akár nemzetközi közönséget is megérintsük. Célunk, hogy még nagyobb közönséget érjünk el, ami stabil alapot biztosít a további fejlődéshez. Ez az álom azon vállalkozók, vállalkozások és magánszemélyek támogatása által válhat valósággá, akik osztozni szeretnének velünk a magyar kulturális értékek megőrzésében és ápolásában.”

Elolvasom a cikket