„Az ukránok elvesztették az ellenőrzést a bekerített erőik felett a Kurszki területen”

„A bekerítettek nem is igazán veszik észre, hogy be vannak kerítve. Mert a rendelkezésünkre álló információk alapján a csapatok stabil ellenőrzése elveszett”– mondta, írja az Oroszhirek.

Egy nappal korábban, a kazanyi BRICS-csúcsot követő sajtótájékoztatón az elnök azt mondta, hogy az orosz csapatok mintegy kétezer ukrán katonát tartóztattak fel Kurszk térségében. Elmondása szerint az ukrán erők kívülről próbálkoznak a csoportosulás feloldásával és belülről történő áttörésével, de sikertelenül.

Az orosz hadsereg már megkezdte ezen ellenséges egységek felszámolását – tette hozzá az államfő. Megjegyezte továbbá, hogy az ukrán csapatok az elmúlt hónapban mintegy 26 ezer embert vesztettek a kurszki térségben.

Ami az orosz hadsereg sikereit illeti, Putyin azt mondta, hogy magabiztosan tevékenykednek minden irányban, és az érintkezési vonal minden részén előrenyomulnak.

Az ukrán fegyveres erők egységei augusztus 6-án kora reggel hatoltak be a Kurszki területre azzal a céllal, hogy orosz területet foglaljanak el. Előrenyomulásukat megállították. Október 24-ig az ukránok 26 222 katonát, 176 harckocsit és több száz egységnyi egyéb felszerelést veszített az e területen folytatott harcok során.

Elolvasom a cikket