Sztárparádéval támad a Wicked magyar szinkronja

A Wicked az Óz, a csodák csodája mindenki által ismert klasszikus történetének korábban méltatlanul mellőzött szereplőit vonaltatja fel. A középpontban Elphaba áll, akit sokáig gonosz nyugati boszorkányként ismertek kicsik és nagyok, az új történetből azonban kiderül, hogy ez súlyos félreértés: Elphaba nem eredendően rossz, a körülmények viszik arra, hogy néha helytelen döntéseket hozzon.

Helyzetét megnehezíti, hogy zöld a bőre, ami miatt kitaszítják maguk közül az emberek. Elphabát az Oscar-jelölt, Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Cynthia Erivo alakítja a filmben. Egy másik szupersztár, Ariana Grande játssza a fiatal és naiv boszorkát, Glindát, Emphaba kollégiumi szobatársát, akinek hosszú utat kell bejárnia ahhoz, hogy megfelelő önismeretre és bölcsességre tegyen szert.

A magyar változat készítői (mások mellett Tabák Kata szinkronrendező és Bolba Tamás zenei rendező) igazán kitettek magukért. Elphabát Gallusz Nikolett szólaltatja meg, Glindát Kardiffy Aisha. Fiyero herceget, Brasch Bence hangján ismerjük meg. A főgonosz Madame Morzalom Kubik Annalesz a magyar változatban. Óz, a nagy varázsló magyar hangja pedig Szabó Sipos Barnabás.

A Wicked folytatása javában készült, egy év múlva érkezik meg a mozikba.

Elolvasom a cikket