Vilmos hamarosan átveheti a trónt

„Ez nem egy nyíltan tárgyalt téma, de mindenki tudatában van annak, hogy III. Károly egészsége romlik – nyilatkozta a forrás. – Az utolsó dolog, amit Katalin és Vilmos szeretne, hogy III. Károlyt lemondásra ösztönözzék. Támogatják, hogy ameddig csak bírja, maradjon trónon. Azonban a valóság az, hogy nem lesz már fiatalabb, és az állapota miatt valószínű, hogy a trónváltás a vártnál korábban megtörténik.”

Katalin és Vilmos felkészültek arra, hogy átvegyék a trónt.

Katalin, aki jelenleg 42 éves, szeptember 9-én egy videóban jelentette be, hogy befejezte megelőző kemoterápiás kezelését, miután márciusban először nyilvánosságra hozta rákdiagnózisát. „Ahogy véget ér a nyár, óriási megkönnyebbülést jelent, hogy végre befejeztem a kemoterápiás kezelést” – mondta a leendő királyné.

A hercegné hozzátette, hogy alig várja, hogy visszatérjen a munkába, és az elkövetkező hónapokban újabb nyilvános eseményeket vállalhasson. Ahogy az egészsége javul, Vilmos herceggel együtt egyre több királyi feladatot látnak el. Ez a visszatérés a nyilvános szerepvállalásba egybeesik azzal a hírrel, hogy a 75 éves III. Károly király szintén rákkezelés alatt áll, de egyelőre szünetelteti a terápiákat, hogy folytathassa munkatempóját és ausztráliai körútját – ami, egy másik forrás szerint, „az anyjától örökölt munkamorál újabb példája”.

Ennek ellenére, bár III. Károly rákkezelését az Egyesült Királyság legjobb orvosai támogatják, a háttérben mégis komoly aggodalomra ad okot az állapota, ami miatt Vilmos és Katalin egyre közelebb kerül ahhoz a naphoz, amikor átveszik a trónt.

Az a valóság, hogy fel kell készülniük erre a lehetőségre, és szembe kell nézniük vele, mind mentálisan, mind gyakorlatban – mondta a bennfentes. „Ez egyre inkább előtérbe kerül a gondolataikban, és III. Károly boldogan nyugtázza, hogy az ő öröksége az ő kezükben lesz.”

III. Károly büszke rá, hogy Vilmos ilyen kiváló társat választott magának és a jövő királynéjának, ami hatalmas megkönnyebbülés a számára, mert tudja, hogy a monarchia jó kezekben lesz.

Elolvasom a cikket