Ismét rengeteg a halott egy izraeli légicsapás következtében

MH/ MTI
2024. október 25. péntek. 19:48

A Hamász radikális iszlamista szervezet irányította gázai egészségügyi minisztérium szerint csak a déli Hán Júnisz város lakóházai elleni támadásban legalább 38-an haltak meg, köztük sok nő és gyerek.

Az izraeli hadsereg viszont arról számolt be, hogy a Hamász fegyvereseit ölték meg légi- és szárazföldi akcióikban az övezet déli részén.

Az övezet északi felén található Dzsabalíja környékén helyi egészségügyi tisztségviselők szerint izraeli csapatok körülvették a Kamal Adván kórházat, majd megrohamozták.

„A civilek, a sérültek és a gyerekek terrorizálása azzal kezdődött, hogy tüzet nyitottak a kórházra” – mondta Eid Szabbáh igazgató.

Miután a katonák elvonultak, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) képviselői egy mentőautóval a kórházhoz mentek, és kimenekítettek néhány súlyos beteget az épületből. Rik Peeperkorn, a WHO-nak a palesztin területekért felelős képviselője borzalmas állapotokról számolt be.

Az izraeli hadsereg humanitárius egysége, a COGAT közölte, hogy ők intézték 49 beteg átszállítását más kórházakba, illetve egy üzemanyagszállító-teherautót, 180 egység vért és más egészségügyi ellátmányt szállítottak oda.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy olyan hírszerzési értesülések alapján indított műveletet a kórház épülete ellen, miszerint terroristák tartózkodtak ott, illetve infrastruktúrát építettek ki.

Elolvasom a cikket