Oksana Teplukhina gasztroenterológus elmondta, hogy a pekándió sok zsírsavat és hasznos mikroelemet tartalmaz, amelyek erősítik a szervezetet.
„A pekándió rendszeres fogyasztása kiegyensúlyozza a koleszterinszintet, segít csökkenteni a szívroham és a stroke kockázatát (az olajsav, az egyszeresen telítetlen zsírok és az antioxidánsok felelősek ezért), erősíti az ereket és az immunitást” – mondta az orvos.
A pekándió elősegíti az optimális agyműködést, erősíti a szívet és stabilizálja a vércukorszintet. Az összetételében lévő oldható rostok lelassítják a cukor véráramba való felszívódásának sebességét. Ez a dió csökkenti a koleszterinszintet, megelőzve a szívbetegségeket.
A pekándió javítja a kognitív képességeket és csökkenti a demencia kockázatát. Segíti az emésztést, erősíti az immunrendszert és lassítja a bőr öregedését.