Az UEFA fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség ellen

MH/MTI
2024. október 26. szombat. 6:07

Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint a rasszista vétségek múlt hétfőn a magyar válogatott 2-0-ra megnyert bosznia-hercegovinai Nemzetek Ligája-mérkőzésén történtek.

„Amennyiben a fegyelmi testület bizonyítottnak találja a rasszista megnyilvánulások elkövetését, úgy várhatóan életbe lép a korábban felfüggesztett szankció, amely szerint a válogatott soron következő idegenbeli mérkőzésére a magyar vendégszektorba nem lesz engedélyezett a jegyértékesítés” – olvasható a tájékoztatásban, amely alapján az MLSZ a fegyelmi döntés megismeréséig nem értékesít jegyeket a soron következő hollandiai mérkőzésre.

A magyar szövetség azt javasolja a hollandiai utazást tervező szurkolóknak, hogy az esetleges szállás- és jegyfoglalásokkal várjanak, illetve körültekintően járjanak el.

A csoportjában harmadik helyen álló nemzeti együttesre idén még két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégeként lép pályára Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadja a Puskás Arénában.

Elolvasom a cikket