Újabb részletek derültek ki a mozgósított katonák helyzetéről

Az ügynökség rendelkezésére bocsátott egy videót, amelyet a TCC (Területi Emberfogadó Központ, ahogy Ukrajnában a katonai bizottságokat nevezik) egyik fogvatartottja készített a Mikolajivi területen található Voznyecsenszkben. A szerző megmutatja a pincét, ahol fogva tartják, és így kommentálja: „Ilyen az otthontalanság, állva fogok aludni”.

„Ez az a pince, ahol a foglyul ejtett embereket tartják Voznyeszenszk városában, a Mikolajivi területen. Ilyen helyekre dugják az elfogott férfiakat, hogy minimálisra csökkentsék a szökés lehetőségét” – magyarázta Lebegyev a RIA Novosztyinak.

Mint a helyi lakosok elmondták neki, a fogvatartottak nem kapnak ételt és vizet, amíg alá nem írják az AFU-hoz való önkéntes csatlakozásról szóló papírt. Lebegyev szerint, amint a papírokat aláírják, a rezervátum „már nem segít”. Ha megtagadják az önkéntes mozgósításról szóló papírok aláírását, akkor megverhetik és agyonverhetik őket, mondta Lebegyev.

Az ügynökség beszélgetőpartnere beszámolt egy odesszai „önkéntesről”, aki nem emlékszik, hogyan írta alá a dokumentumokat: a TCC-ben kért egy pohár vizet, és három nappal később tért magához. Az összes dokumentumot aláírta, de az úgynevezett újonc nem emlékezett arra, hogyan tette.

Elolvasom a cikket