Kiderültek az izraeli támadás részletei

A Magyar Hírlap már korábban beszámolt arról, hogy Szombat hajnalban Izrael megtámadta Iránt. Most a Jerusalem Post közölte az akció részleteit, amiből kitűnik, hogy nem csak „átlőtt” Izrael pár rakétát Iránba, hanem egy nagyszabású katonai akció keretében több, mint 100 vadászgépet küldtek el egy 2.000 kilométeres útra, hogy lecsapjanak az iráni katonai létesítményekre – adta hírül a Mandiner.

Ezt az IDF is megerősítette, szerintük a művelet szigorúan katonai célpontokra összpontosított, elkerülve a nukleáris és olajipari létesítményeket, hogy megakadályozzák a konfliktus szélesebb körű eszkalálódását – tájékoztat a Mandiner.

A nagyszabású támadásban több mint 100 repülőgép, köztük F-35 „Adir” lopakodó vadászgépek vettek részt, mintegy 2000 kilométeres körzetben. Külföldi jelentések szerint a csapások Teheránra és Karajra összpontosítottak.

Egy ilyen méretű művelet valószínűleg a radar- és légvédelmi rendszereket támadó kezdeti hullámokkal kezdődött, amelyek megtisztították az utat a katonai támaszpontok elleni későbbi csapások előtt. Korábban egy összehangolt szíriai csapás semlegesítette a hasonló fenyegetéseket, megakadályozva Iránt abban, hogy helyzetismeretet szerezzen Izrael terveiről.

Elolvasom a cikket