Az oroszok garantálják az elfogottak életét

Az államfő megjegyezte, hogy a Kurszki területen az ukrán csapatok körül megbízható gyűrű alakult ki, amely tovább zsugorodik. Hozzátette, hogy a bekerített ellenség már nem képes érdemi választ adni az orosz fegyveres erőknek – számol be a Lenta.ru.

„Eddig az ellenségnek nem sikerült semmit sem tennie” – mondta Vlagyimir Putyin.

Azt is hangsúlyozta, hogy az orosz hadsereg garantálja minden elfogott ukránnak az életet, a biztonságot és a normális bánásmódot.

Putyin összekapcsolja az Ukrán Fegyveres Erők invázióját az amerikai választásokkal

A kazanyi BRICS-csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón Putyin összekapcsolta a kurszki terület invázióját a közelgő amerikai elnökválasztással. Véleménye szerint Kijev be akar avatkozni Washington belpolitikájába és befolyásolni akarja a szavazás eredményét.

Az államfő azt az információt is megosztotta, hogy jelenleg mintegy kétezer ukrán katona tartózkodik a térségben. Elmondása szerint a Kurszk melletti AFU-csoportosulást az orosz fegyveres erők blokkolják, és minden kísérlet, hogy kívülről vagy belülről áttörjék a bekerítést, sikertelen. „Az orosz hadsereg megkezdte ennek a csoportosulásnak a felszámolását” – foglalta össze Putyin.

Az Ukrán Fegyveres Erők egységei a kurszki területen vagy fogságba esésre, vagy megsemmisítésre várnak – mondta Viktor Zavarzin, az Állami Duma védelmi bizottságának tagja a Lenta.ru-nak adott beszélgetésben.

„Ha nem adják meg magukat, akkor megsemmisítik őket. A kurszki régió súlyos tragédiát élt át. Most komoly munkát végeztünk – áramtalanítottuk az erők és eszközök utánpótlását” – mondta a képviselő. Szerinte az Ukrán Fegyveres Erők inváziója az orosz régióban csak ahhoz vezetett, hogy az ukrán harcosok üstbe kerültek.

Az ukrán csapatok augusztus 6-án reggel hatoltak be a kurszki területre, a határvidéken még mindig folynak a harcok. Ebben a régióban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen terrorellenes műveleti rendszer van érvényben. Szeptember 10-én az orosz csapatok nagyszabású ellentámadást indítottak a határvidéken.

Elolvasom a cikket