A Koreai Néphadsereg több ezer katonáját szállították a kurszki régióba

Két amerikai és egy ukrán tisztviselő szerint az észak-koreai katonák részt vehetnek a közelgő ellentámadásban, amelynek célja az ukrán csapatok kiszorítása az elfoglalt orosz területről. A kiadvány forrásai ugyanakkor nem tudták megmondani, hogy a külföldi harcosoknak milyen szerepet kellene játszaniuk a csatában – írja a Lenta.ru.

A NYT beszélgetőpartnerei azt állítják, hogy az észak-koreai katonák kontingensét hajóval szállították Vlagyivosztokba. Onnan állítólag Il–76-os szállító repülőgépeken kezdték el őket Kurszk közelébe küldeni.

Egy névtelenségét megőrizni kívánó magas rangú ukrán tisztviselő szerint október 28-ra, hétfőre várhatóan akár 5000 észak-koreai katona is összeállhat.

Korábban Kim Jonggyu, a KNDK külügyminiszter-helyettese kommentálta a világmédiában keringő pletykákat, amelyek arról szóltak, hogy észak-koreai csapatokat küldenének az ukrajnai konfliktusövezetbe. Hangsúlyozta, hogy egy ilyen lehetőség, még ha meg is valósulna, összhangban lenne a nemzetközi jog normáival.

Elolvasom a cikket