A Diósgyőr pontot rabolt Felcsútról

MH/ MTI
2024. október 26. szombat. 17:34

A három kör óta veretlen felcsútiak a pontszerzéssel a tabella élére ugrottak, de öt sikert követően először nem nyertek hazai pályán.

OTP Bank Liga, 11. forduló: Puskás Akadémia FC-Diósgyőri VTK 1–1 (1–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1422 néző, v.: Zirkelbach gólszerzők: Colley (3.), illetve Bényei (68.) sárga lap: Colley (58.), Stronati (80.), illetve Csorbadzsijszkij (58.), Holdampf (58.)

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Favorov (Kerezsi, 82.) – Duarte (Plsek, 82.), Nissilä – Soisalo, Levi (Szolnoki, 69.), Nagy Zs. – Colley (Puljic, 69.)

Diósgyőri VTK: Ogyincov – Gera (Szatmári, 89.), Csorbadzsijszkij, Lund, Sanicanin – Komlósi (Holdampf, 54.) – Klimovics (Bényei, 54.), Jurek (Acolatse, a szünetben), Adedokun, Franchu (Rarszalla, a szünetben) – Edomwonyi

Gyors hazai góllal indult a találkozó, a csapatkapitány Nagy Zsolt lövése Colley fejéről pattant a kapuba. A vezetés megszerzése után is egyértelmű fölényben futballozott a felcsúti csapat, a vendégek erejét teljesen felemésztette a védekezés, így a támadásokra szinte már fel sem értek.

A játékrész derekán fokozni tudta a nyomást a PAFC, de az előnyét nem sikerült megdupláznia, így minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A vendégek kettős cseréje ellenére a térfélcserét követően még a korábbinál is nagyobb fölényben játszott Puskás Akadémia, a miskolciak csupán másodpercekre birtokolták a labdát, így a félpályát szinte egyáltalán nem tudták átlépni.

Ennek ellenére egy hazai szöglet után végigvitt kontra végén váratlanul az első kaput eltaláló lövésükből egyenlítettek a piros-fehérek.

A bekapott gól rövid időre megtörte a felcsútiak lendületét, de aztán ismét átvették az irányítást, bár ebben a periódusban – elsősorban a csereként beállt Acolatse révén – már a DVTK is vezetett gyors és veszélyes ellentámadásokat.

Mivel a hajrában újabb gól már nem született Ogyincov remek védéseinek köszönhetően, így maradt a döntetlen, amelynek a Diósgyőr örülhetett jobban.

Elolvasom a cikket