Zelenszkij: A világháború első lépése az észak-koreai katonák bevetése

A The Independent beszámolója szerint az észt katonai hírszerzés becslései alapján az orosz katonai veszteségek októberben elérhetik a 40 ezer főt. Janek Kesselmann, az Észt Katonai Hírszerző Központ parancsnokhelyettese az ERR-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Oroszország veszteségei meglehetősen magasak, és ez a hónap kifejezetten súlyos veszteségeket hozott az orosz állomány számára.

Kesselmann szerint az orosz hadsereg taktikája megváltozott, nem hatolnak be a településekre, hanem kifinomult előkészítéssel folytatják a harcot, közvetett tűzzel ostromolják a településeket.

Miután a település körülvették, egyszerűen elpusztítják. Ez egy rendkívül cinikus és undorító dolog – állította Kesselmann.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhívta a figyelmet, észak-koreai csapatok érkezhetek Ukrajnába, hogy részt vegyenek az orosz erők oldalán harcokban. Egy ilyen lépés jelentős eszkalációt hozhat a háborúban, amely már három éve tart, és geopolitikai következményekkel járhat. Zelenszkij elmondta, hogy az ukrán hírszerzés szerint az első észak-koreai katonai egységeket Oroszország beveti a hétvégén.

Zelenszkij a katonák bevetését a világháború első lépésének nevezte.

Ezeket az értesüléseket sem Oroszország, sem Észak-Korea nem erősítette meg hivatalosan.

Elolvasom a cikket