Ez a három ital különösen jót tesz a szívünknek

A német Focus szerint ezt a három italt érdemes beiktati az étrendübkbe a szívünk egészségének megérőrzése érdekében. Ezek nemcsak finomak, de fontos tápanyagokat is tartalmaznak.

Magas antioxidáns-koncentrációjának, különösen az úgynevezett katechineknek köszönhetően természetes módon támogatja a szív- és érrendszert. A zöld tea segít szabályozni a vérnyomást és csökkenti a koleszterinszintet, ami csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. A tea pozitív hatását már számos tanulmány igazolta.

A zöld tea az artériák rugalmasságának javításával és a gyulladások gátlásával az érrendszer egészségét is elősegíti. A zöld tea rendszeres fogyasztása tehát pozitívan járulhat hozzá az általános szívegészséghez, és egyszerű, de hatékony kiegészítője az egészséges életmódnak.

Nincsenek rögzített ajánlások arra vonatkozóan, hogy mennyi zöld tea szükséges a pozitív hatások érzékeléséhez.

Az értágító és vérnyomáscsökkentő tulajdonságok csak néhány órán át hatnak, és elenyésznek, amint a hatóanyagok lebomlanak a szervezetben. Durván napi egy-három csészényit kell meginni belőle.

Egy liternél többet azonban nem ajánlott , mivel a tea koffeint tartalmaz.

Különösen a szívbetegek reagálhatnak érzékenyen az élénkítő hatásra. Aki a zöld tea fogyasztása után olyan tüneteket tapasztal, mint a szívdobogás, remegés, nyugtalanság vagy hányinger, hagyja rövidebb ideig ázni a teát, és csökkentse a mennyiséget.

A paradicsomlé nemcsak frissítő, hanem nagyon egészséges is a szív számára. Számos fontos tápanyagot tartalmaz, amelyek segítenek szabályozni a vérnyomást, csökkentik a gyulladást és védik az artériákat. Tanulmányok kimutatták, hogy a paradicsomlé rendszeres fogyasztása segíthet a koleszterinszint csökkentésében és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának mérséklésében.

A paradicsomlé emellett alacsony kalóriatartalmú és vitaminokban gazdag, így ideális része a szívbarát étrendnek. A sótlan fajták különösen ajánlottak a túlzott nátriumbevitel elkerülése érdekében.

A céklalé hatékony gyógyír a szív egészségére, mivel gazdag nitrátokban, amelyek csökkentik a vérnyomást és tágítják az ereket. Ez elősegíti a vérkeringést és tehermentesíti a szívet. A lé olyan antioxidánsokat is tartalmaz, mint a betanin, amelyek gátolják a gyulladást és védik a sejteket. Rendszeres fogyasztása tehát csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és erősítheti a szívet.

Más zöldségek is gazdagok nitrátokban, például a leveles zöldségek, mint a spenót és a mángold, a gyökérzöldségek, mint a retek, és a saláták, mint a fejes saláta és a rukkola.

Elolvasom a cikket