Nagy pofont kapott a Real Madrid

Megszakadt a Real Madrid 42 mérkőzéses veretlenségi sorozata a La Ligában, így nem tudta beállítani a Barcelona 2017 áprilisa és 2018 májusa között felállított 43 meccses rekordját. Ennek több oka volt, az egyik, hogy a címvédő támadásait elsősorban Kylian Mbappére építette, aki viszont nagyon fegyelmezetlenül játszott, hétszer ítéltek ellene lest, s két gólját les miatt nem adták meg. Amikor pedig a francia világbajnok nem volt lesen, akkor nagy helyzetben mellé lőtt vagy Inaki Pene védte lövését.

A kiütéses vereség mások oka, hogy a Real a második félidőben szellősen védekezett, ezt kihasználva a veterán Robert Lewandowsk három percen belül kétszer is betalált, sőt esélye volt a mesterhármasra is. A 36 éves lengyel csatár remek formában kezdte a szezont, ezzel a duplával 11 meccsen 14 gólt szerzett a La Ligában.

Az első kegyelemdöfést a 17 éves spanyol tinédzser sztár, Lamine Yamal adta a Realnak, amikor éles szögből a felső sarokba bombázott, találatával ő lett a legfiatalabb gólszerző az El Clasicón. A végeredményt pedig Raphinha állította be, akinek ez volt az első gólja a Real Madrid ellen.

Hogyan látta a madridi rangadót a két szakvezető?

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője szerint az első félidőben nagy intenzitással játszott a csapata, de a támadásokban hiányzott a pontosság: „Betalálhattunk volna, de nem tettük meg. Megvolt a lehetőségünk a vezetés megszerzésére. Miután meglőtték az elsőt, elvesztettük a lendületünket. Aztán nulla–kettő után több területe lett a Barcelonának, mivel kockázatot kellett vállalnunk az egy az egy elleni szituációk felvállalásával. A kontrákból több helyzetet is kidolgoztak. Hatvan percig jók voltunk, az utolsó harmincat pedig el kell felejteni. Hosszú még az idény, nem adhatjuk fel, és tanulnunk kell ebből a vereségből. Az előzőből is tanultunk, és most is így kell tennünk. Ki kell jönnünk a gödörből, hiszen még sok meccs vár ránk az idényben. Jobbak vagyunk, és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is mutatjuk. Amikor legutóbb négy–nullára kaptunk ki a Barcelonától, a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyertük” – jelentette ki Ancelotti.

Sokkal elégedettebben nyilatkozott Hansi Flick, akinek a vezetésével a Barcelona remekül kezdte a szezont, tízszer nyert és csak egyet veszített el a bajnoki mérkőzéseiből.

„Mindenki betartotta a taktikai tervet, és száz százalékot nyújtott. Tudtuk, hogyan kell jól védekezni, és ragaszkodtunk az elképzeléseinkhez, annak ellenére, hogy a Madrid nem engedett túl sok teret nekünk. A második félidőben sokkal jobban uraltuk a labdát, de az egész csapat rendkívüli munkát végzett” – nyilatkozta a német szakvezető, akivel a Barcelona remek hetet zárt, mindhárom mérkőzését megnyerte, s ezeken a találkozókon ráadásul 13 gólt szerzett.

Elolvasom a cikket