Labdarúgó NB I – Pakson is kikapott a sereghajtó Kecskemét

MH/ MTI
2024. október 27. vasárnap. 18:02

A tolnaiak sorozatban ötödször győztek az élvonalban és idénybeli ötödik hazai meccsüket is megnyerték. Az alföldiek a szűk két hete kinevezett Gera Zoltán vezetőedzővel másodjára is kikaptak, sorozatban pedig hetedszer veszítettek és vendégként továbbra sincs pontjuk.

Az előző öt forduló eredményei alapján a Paks volt a mezőny legjobb, a KTE pedig a legrosszabb formában lévő csapata, de ez szinte egyáltalán nem látszott az első félidőben a játék képén. Az alföldiek jól megszervezték a védekezésüket és magabiztosan tették a dolgukat, de emellett nem sok energiájuk maradt a támadások építésére.

A tolnaiak sokkal többet birtokolták a labdát, többször is becselezték magukat a tizenhatoson belülre, máskor oldalváltásokkal, illetve átlövésekkel próbálkoztak. A 41. percben – amikor Papp Kristóf a kapufát találta el – már nagyon közel álltak a vezetés megszerzéséhez, és ez a hosszabbítás perceiben össze is jött nekik. Vágó Levente szabálytalankodott Tóth Barnával szemben a tizenhatos vonalánál, a videózás után megítélt büntetőt pedig Ötvös Bence váltotta gólra.

A második felvonás eleinte kiegyenlítettebb volt, mindkét oldalon csak kisebb lehetőségek adódtak, mígnem a paksiaknál a 67. percben pályára lépett Böde Dániel – akinek ez volt a 483. élvonalbeli mérkőzése, így már csak három találkozóra van az örökrangsor ötödik helyén álló Szűcs Lajostól, az Újpest, a Ferencváros és a Pápa korábbi kapusától – és Varga Roland.

Előbbi majdnem gólpasszt adott utóbbinak, de Varga Bence lábbal, nagy bravúrral védeni tudott. A vendégeknél a 76. perctől már négy csatár volt a pályán, de gólt ez sem eredményezett. A 81. percben öt másodpercen belül három ziccere is volt a csapatnak, ez volt a meccs leglátványosabb jelenete annak ellenére, hogy a partjelző utólag beintette a lest.

Elolvasom a cikket