Katalin hercegné szerint már nem olyan a karácsony, mint régen

II. Erzsébet királynő hatalmas űrt hagyott maga után az egész világban. A 20–21. század legikonikusabb asszonya volt ő, aki nélkül a világ örökre kicsit kevesebb maradt. De a királyi család megpróbáltatásai itt nem értek véget.

Meghan Markle továbbra is azt tekintette fő foglalkozásának, hogy a családot próbálja befeketíteni, idén pedig két sokkoló hír derült ki: III. Károly király rákos, majd nem sokkal később bejelentették, hogy Katalin is daganattal küzd.

Most Katalin hercegné egy korábbi nyilatkozata került napvilágra.

Az egész világot megdöbbentette II. Erzsébet királynő halála, hiszen mindenki szerette és tisztelte a munkásságát. Mindazonáltal természetesen a család számára a legnagyobb veszteség, hiszen ő volt a királyi família szíve, a központja, és ő tartotta össze a távolabbi rokonokat is. Amikor meghalt, a család kevesebb lett, és már semmi nem ugyanolyan. Ez pedig karácsonyonként a legnehezebb.

Katalin hercegné egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy amikor Vilmos először elvitte a családi karácsonyra, bizony rettenetesen izgult. Folyton csak azon tudta törni a fejét, hogy mit adjon ajándékba a királynőnek.

Vajon mit adhatnál egy nőnek, akinek szó szerint mindene megvan? – kérdezte, de aztán rájött, hogy a személyesség sokkal fontosabb lehet éppen emiatt a számára.

Éppen ezért nagymamája receptje alapján elkészítette neki a család chutney-ját, és egy saját kezűleg készített, gyönyörű üvegcsébe töltötte – írja a Mirror. II. Erzsébet királynő pedig imádta az ajándékot, és bizony az ünnepi asztalon is helyet kapott. Katalin hercegnének ez az egyik legszebb emléke, és nagyon szomorú, hogy a veszteségek miatt már soha nem lehet olyan a karácsony, mint régen.

Elolvasom a cikket