Trump: Én vagyok az egyetlen, aki képes megakadályozni a totális globális konfliktust

Az egyik hétvégi kampánygyűlésen Trump ismét azt állította, hogy ő az egyetlen, aki képes megakadályozni egy totális globális konfliktust, és azzal érvelt, hogy demokrata riválisa, Kamala Harris„garantáltan a harmadik világháborúba sodorna minket, mert ő túlságosan alkalmatlan a feladat elvégzéséhez”.

„Ha őt tennénk elnökké, azzal emberek millióinak életével játszanánk. Fiak és leányok végül besorozásra kerülnének, hogy harcoljanak egy olyan országban zajló háborúban, amelyről még csak nem is hallottak” – mondta.

A jelöltséget elfogadó beszédében az év elején Trump megfogadta, hogy „véget vet minden egyes nemzetközi válságnak, amelyet a jelenlegi kormányzat okozott”, különösen az ukrajnai és a gázai konfliktusnak.

A múlt héten Trump az Truth Social platformján azt állította, hogy „ha Kamala még négy évet kap, a Közel-Kelet a következő négy évtizedet lángokban fogja tölteni, és a gyerekeitek háborúba fognak menni”.

„De én nem foglak elküldeni titeket harcolni és meghalni egy ostoba, véget nem érő külföldi háborúban” – mondta szombaton a tömegnek.

A republikánus elnökjelölt kiemelte: Nem kell háborúba küldeni a gyerekeiteket, nem kell, hogy a gyerekeitek felrobbanjanak egy olyan országért, amelyről soha nem hallottatok, és amely úgysem akar tőletek semmit.

A korábbi elnök többször megígérte, hogy megválasztása után 24 órán belül, még hivatalba lépése előtt véget vet az ukrajnai konfliktusnak, mégpedig úgy, hogy mindkét felet tárgyalásokra kényszeríti.

Trump azt is állította, hogy meg tudta volna akadályozni a Hamász tavaly október 7-i izraeli betörését, és azt mondta Joe Rogan podcasternek, hogy amikor ő volt az elnök, gondoskodott arról, hogy Teheránnak ne legyen pénze a megbízottjai finanszírozására.

Elolvasom a cikket