Ez a legegyszerűbb és legegészségesebb szendvics

A szendvics az egyik legfinomabb és legkényelmesebb módja a nassolásnak, amely néha akár egy egész étkezést is helyettesíthet. A szendvicsek azonban gyakran sok zsírt, cukrot és sót tartalmazhatnak, különösen, ha majonéz típusú öntetet használnak – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Dr. Deborah Lee felfedte a legegészségesebb szendvicsfajtát, amelyet félelem nélkül fogyaszthatunk. Szerinte a legjobb választás az, amelyik teljes kiőrlésű kenyérből és sovány fehérjéből (például csirkéből, pulykából vagy halból) készül – írja a Sports.kz.

A humusz és az avokádó hozzáadása növeli a tápértéket, a salátalevelek, a paradicsom és az uborka pedig a vitamin- és ásványianyag-tartalmat. A teljes kiőrlésű kenyér értékes a rosttartalma miatt.

„Mindannyiunknak 30 gramm rostot kellene fogyasztani naponta, így a magas rosttartalmú kenyér fogyasztása segít elérni a célunkat. A rostok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az ételek megfelelő sebességgel haladjanak át a beleken, csökkentsék a koleszterinszintet és megelőzzék a székrekedést” – foglalta össze Lee.

Elolvasom a cikket