Ünnepi szentmise és kóruskoncertek a Fiumei úti sírkertben

MH/ MTI
2024. október 28. hétfő. 15:38

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) ünnepi szentmisével, kóruskoncertekkel és meghosszabbított nyitvatartással várja az emlékezőket november 1-jén a Fiumei úti sírkertben, ahol lehetőséget biztosítanak arra is, hogy a látogatók a temetőben nyugvó, jeles magyar történelmi személyiségek sírjaira gyertyát tegyenek.

November 1-jén immár hagyományosan nemcsak hosszabb nyitvatartással, de az emlékezésre hangoló élőzenével is várja a látogatókat a NÖRI. Délután három órától ünnepi szentmisét tartanak a sírkert központjában, a Szentkeresztnél, majd ezt követően, 16 órától a Malosik-mauzóleum előtti kóruskoncerteken a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus (karnagy: Krasznai Gáspár), az Amadeus Kórus (karnagy: Réger Monika), valamint a Vox Hungarica Női Kar (karnagy: Döbrössy János) előadásában hallhatnak a látogatók az elmúlással kapcsolatos kórusműveket – olvasható a NÖRI hétfői közleményében.

Mint írják, a Nemzeti Örökség Intézete idén is meghirdeti a Tégy egy gyertyát nemzetünk nagyjai sírjára programot, melynek részeként a látogatók a magyar nemzet nagyjaira, költőkre, írókra és politikusokra is emlékezhetnek. Az emlékezéshez szükséges gyertyát és a tájékozódást segítő térképet a sírkert bejáratánál található Infópontban lehet átvenni.

A korábbi években megszokott módon a Fiumei úti sírkert mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással látogatható: ezen a héten, október 28-tól november 3-ig 7 és 20 óra között, november 4-től 6-ig pedig 7 és 18 óra között várja a látogatókat. A mauzóleumok és a temetőiroda a háromnapos ünnep alatt zárva lesz, a temetési helyekkel kapcsolatban az Infópontban lehet tájékozódni.

A parkolás a sírkert területén október 28-tól november 3-ig ingyenes. A NÖRI november 1-jén és 2-án 8 és 19 óra között kisbusz segítségével ingyenesen szállítja a rászorulókat a Fiumei úti sírkerten belül – áll az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

Elolvasom a cikket