Vilmos herceg hosszú idő után Harry hercegről beszélt

Vilmos herceg és öccse, Harry herceg már évek óta nincsenek jóban, nem beszélnek egymással. Nemrég arról írtunk, hogy Katalin hercegné eldöntötte, kibékíti őket. Az elmúlt években Harry és Vilmos herceg kapcsolata fokozatosan romlott: a 2021-es Harry és Meghan Oprah-interjú nagy port kavart a családban és a médiában egyaránt, majd egy év múlva a pár bejelentette a királyi családból való kilépését és egy Netflix-sorozatban is elmondták a véleményüket.

Vilmos herceg különleges emléket idézett fel

Vilmos herceg nemrég a hajléktalanok megsegítésén alapuló programjáról, a Homewardsról beszélt egy dokumentumfilmben, mindeközben pedig felidézett egy régi emléket. Kiderült, hogy a néhai Diana hercegné annak idején őt és testvérét elvitte egy jótékonysági szervezethez, ami már annak idején is meghatározó élmény volt számára.

„Édesanyám elvitt a The Passage-ba engem és Harryt. Akkoriban 11 éves lehettem, talán 10. Még soha nem láttam ilyesmit, és egy kicsit izgatott voltam, hogy mire számítsak – kezdte az interjúban. – Édesanyám a szokásos módon járt el, mindenkit megnyugtatott, nevetett és viccelődött mindenkivel.

Emlékszem, hogy akkoriban azt gondoltam: »Hát, ha ahova megyünk nincs mindenkinek otthona, akkor ott az emberek nagyon szomorúak lesznek.«

De hihetetlen, hogy milyen vidám környezet volt” – idézte őt a People magazin.

Harry herceg egy könyvet is írt Tartalék címmel, aminek a megjelenése óta Vilmos nem beszélt vele, és szigorúan megtiltotta, hogy bármilyen formában visszatérjen a családba, a helyzeten pedig az sem segít, hogy testvére és Meghan Markle az Egyesült Államokban élnek. A testvérek annyira eltávolodtak egymástól, és annyira elmérgesedett közöttük a viszony, hogy korábban még közeli rokonuk temetésén sem voltak hajlandóak egymás társaságát keresni.

Ennek ellenére sok brit reménykedik abban, hogy a testvérek végre kibéküljenek, ugyanis III. Károly király szeretné többet látni Amerikában élő fiát, valamint Katalin hercegné sem adja fel a tervét, hogy kibékítse a testvéreket egymással.

Elolvasom a cikket