A Nyugat szerint több orosz fog meghalni

„Észak-koreai csapatokat telepítettek a kurszki térségbe, ami önmagában a háború jelentős eszkalálódását jelzi” – mondta.

Szerinte ez egy újabb rés a NATO biztonsági dokumentumaiban, és felhívás arra, hogy minél hamarabb véget kell vetni ennek az agresszív tevékenységnek, és meg kell állítani Oroszország katonai agresszióját Ukrajna ellen.

Rutte szerint ez a katonai agressziót fokozó rakéták szállításával kapcsolatos kérdésekkel, a Putyin Ukrajna elleni háborújának technológiai támogatásával és „demokratikus értékeink védelmével” is foglalkozik.

„De a KNDK katonai erőinek bevetése a Kurszki régióban azt jelenti, hogy nagyszámú orosz veszti életét ebben a Putyin-féle háborúban. Mert az ukrán nép harcol, ellenálló, és a NATO-szövetségesek továbbra is harcolni fognak Ukrajna szabadságáért” – mondta Rutte.

A NATO-főtitkár elmondta, hogy ma további katonai támogatásról tárgyaltak Ukrajna számára. „Felszólítjuk szövetségeseinket és partnereinket az indo–csendes-óceáni térségből, hogy figyeljék a helyzetet és vegyenek részt benne. És ma ez volt az Umerov miniszterrel folytatott beszélgetésünk egyik fő pontja” – tette hozzá.

A KNDK részvétele az Ukrajna elleni háborúban

Emlékeztetőül, a KNDK több ezer katonát küldött Oroszországba, hogy részt vegyenek az Ukrajna elleni háborúban. A védelmi minisztérium védelmi hírszerzése szerint a KNDK néhány katonája már Kurszk térségében van.

Emiatt Dél-Korea azt fontolgatja, hogy feloldja a halálos fegyverek Ukrajnába történő szállítására vonatkozó tilalmat.

Emellett Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter szerint itt az ideje, hogy az európai országok átgondolják Emmanuel Macron francia elnök azon elképzelését, hogy a KNDK háborúban való részvétele miatt csapatokat telepítsenek Ukrajnába.

Elolvasom a cikket