Az RBC Life-nak adott interjújában Elena Solomatina táplálkozási szakértő azt tanácsolta, hogy a fehér kenyeret pirított formájában fogyasszuk.
A szárított kenyér a szájban azonnal bomlani kezd. Ez annak köszönhető, hogy a krutont nem lehet azonnal lenyelni, mint a friss kenyeret. Először nyállal kell átitatni őket. Így a termék már félig feldolgozva kerül a gyomorba. Ez jelentősen javítja az emésztést.
Ezért is van, hogy a fehér kenyér gyakori az emberek étrendjében például egy nagyobb műtét után. Ugyanis amikor a szervezet legyengült, leginkább pirítóst szoktak adni a gyógyulás érdekében.
Elena Solomatina megjegyezte, hogy a fehér kenyér könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz, ezért a gyors felszívódással gyors energiaszint-növekedést is biztosít. De fontos, hogy ezt az energiát ilyenkor el is használjuk például sporttal, hogy elkerüljük a súlyfelesleg felszaporodását.
Sokan démonizálják a fehér kenyeret a fogyókúrázók körében, azonban nem káros az egészségre, ha észszerű mennyiségben fogyasztják. A kenyér szénhidrátokat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek szervezetünk energiaellátásához. A mérték a kulcs mindenben.