Veszélyes lehet a tej fogyasztása

A szakértők szerint azonban jobb elkerülni az össze nem illő ételek kombinálásából álló gasztronómiai kísérleteket. Nemcsak a tej szerepel a táplálkozási szakemberek által kritizált termékek listáján. A tejszín és a tejföl használatakor is ajánlott ébernek lenni – írja a Sports.kz.

Hal és tenger gyümölcsei

Nem ajánlott például a tenger gyümölcsei és a tejszínes szósz kombinálása, mivel ez a gyomorban problémákkal jár. Ez annak köszönhető, hogy a szervezet nem könnyen emészt meg két különböző típusú, egyszerre elfogyasztott fehérjét.

Ebben az esetben az ételeket kis adagokban kell fogyasztani. Hiszen nemcsak nagyon kalóriadúsak, hanem nagyon zsírosak is. Ennek eredményeképpen mind a vesék, mind a hasnyálmirigy károsodik.

A heringgel viszont minden eléggé egyéni. Ez a fajta hal a szervezetben a tej oxidációját okozza. Ennek eredményeképpen a tej alvad, ami erjedést idéz elő a gyomorban, és bizonyos esetekben mérgezést okoz.

Gyümölcsök

A banánt és a dinnyét tartják a tej legveszélyesebb ellenfeleinek a szervezetben. Ezt nyáron érdemes figyelembe venni.

Ezenkívül a szakértők nem tanácsolják, hogy a tejtermékeket bármilyen formában gyümölcsökkel kombinálják. Végtére is, egy ilyen túrós ragu vagy turmix veszélyes következményekkel jár a szervezet számára.

Kevesen tudják, hogy ezek az ételek a hasnyálmirigy terhelésére szolgálnak. Emiatt nem lehet elkerülni a puffadás és a gyomor kellemetlen érzését. A gyomorégés megelőzése érdekében jobb, ha növényi olajat veszünk.

Zöld tea

Nem titok, hogy egy ilyen ital szerepel a világ legértékesebb természetes antioxidánsainak listáján. De amikor a tejet főzött teával kombinálják, az utóbbi értékes tulajdonságai nagymértékben gyengülnek.

Ráadásul egy ilyen kombináció az erek tágulását idézi elő, ami negatívan befolyásolja állapotukat. A korlátozások viszont nem vonatkoznak a növényi tejre. Kevésbé intenzív íze ellenére még mindig kellemes utóízt biztosít.

Elolvasom a cikket