Az anyag szintje azonban nagyon alacsony bennük – írja a Daily Star Markus Lindblad szakértő szavaira hivatkozva – írja a Sports.kz.
Egy átlagos ember naponta körülbelül 1400 ng (nanogramm) nikotint fogyaszt. Egy adag hagyományos burgonyapüré vagy sült krumpli körülbelül 675 ng nikotint tartalmaz.
Az anyag más zöldségekben is megtalálható. Például egy átlagos padlizsán, zöldpaprika vagy paradicsom körülbelül 332 ng nikotint tartalmaz. Összehasonlításképpen, egy átlagos cigaretta körülbelül 12 ng nikotint tartalmaz – 18 ezerszer többet, mint egy burgonya.
Bár a nikotin természetes módon jelen van a gyümölcsökben, zöldségekben és más élelmiszerekben, amelyeket nap mint nap fogyasztunk, a szintje rendkívül alacsony, így nem lehet függővé válni tőle. Amikor ezeket az élelmiszereket fogyasztja, a nikotin apró koncentrációban jut át a beleken, és a szervezet könnyen felszívja.