Az orvos arra figyelmeztetett, hogy a vörösborok nehezebbek az emberi emésztőrendszer számára, mint a fehérborok. A borokat jobb vízzel vagy jéggel hígítani, mert elég sok savat tartalmaznak, ami elvékonyítja a gyomornyálkahártyát. Egy nap ne igyunk egy-két pohár bornál többet – írja a Sports.kz.
A pezsgő még inkább irritáló és roncsolja a gyomornyálkahártyát, mivel szén-dioxidot tartalmaz.
A sör hozzájárul a túlsúlygyarapodáshoz, a férfiaknál pedig női típusú elhízást idéz elő – így hatnak a hormonszerű anyagok ebből az italból.
A vodka összetétele gyorsan elpusztítja a máj és a hasnyálmirigy sejtjeit. Az egészséges emberek néha megengedhetik maguknak, hogy legfeljebb két 50 ml-es vodkát igyanak.
A konyakból még kevesebbet lehet egyszerre inni – legfeljebb 70 ml-t.
Ha alkoholtartalmú italokat iszik, akkor azokat tiszta formában igya, ne koktélok formájában. Az alkohol cukorral való kombinálása és a különböző alkoholfajták keverése nagyon kegyetlen csapás a szervezetre.