Az orvos szerint cseresznyéről van szó. Téves az a széles körben elterjedt hiedelem, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon édes, ezért a cukorbetegeknek tilos a fogyasztása – írja a Sports.kz.
Mint Trepova kifejtette, nem minden cukor káros. Vércukorszint-emelkedést idéznek elő a gyors szénhidrátok, amelyek közé tartoznak a pékáruk, burgonya, tészta, édességek, szénsavas italok. A cseresznyében viszont a cukrok nagyon lassú felszívósásúak. Ugyanakkor a bogyó glikémiás indexe csak 22, amely egyáltalán nem sok.
Az orvos hangsúlyozta, hogy a cseresznye gazdag rostokban, amelyek megakadályozzák a cukor felszívódását, valamint antociánokban, amelyek javítják az inzulintermelést, és így csökkentik a vércukorszintet.
A cseresznye káliumot is tartalmaz, amely normalizálja a vérnyomást. Ez a bogyós gyümölcs segít megelőzni a depressziós és szorongásos zavarokat is.