Szerinte ennek hiánya a szervezetben a szív- és érrendszeri problémák és a csontokkal kapcsolatos nehézségek kockázatát okozhatja.
– Vannak magnéziumban gazdag termékek: dió és fenyőmag, kesudió, mandula. Szintén magnéziumban bővelkedik a hajdina, az árpagríz, a borsó, a bab, a banán, a fehér káposzta. Ha nem fogyasztunk megfelelő mennyiségű magnéziumot, fennállhat a szív- és érrendszeri problémák, csontproblémák kockázata, elégtelen lehet a vércukorszint – mondta Volynkina.
A táplálkozási szakember emlékeztetett arra, hogy a megfelelő mennyiségű magnézium fogyasztása segít az embernek megszabadulni a depressziótól és a stressztől.
Volynkina szerint a magnézium jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, csökkenti a vérnyomást, megszünteti a lábgörcsöket, és segít az ízületi fájdalmak csökkentésében is. Ezenkívül az A-, C- és D-vitaminok létfontosságúak az ember számára ősszel és télen az immunrendszer erősítéséhez.