Lauren O’Connor táplálkozási szakértő elmagyarázta, melyik opció az egészségesebb.
Bár a koffeinmentes kávé ugyanabból a babból készül, mint a hagyományos kávé, pörkölés előtt további feldolgozáson esik át, hogy a nyers kávébabból eltávolítsák a koffein nagy részét.
Ez a folyamat gyengítheti a kávébabok ízét, ami kevésbé ízletes vagy kevésbé hatásos italt eredményez. Egy táplálkozási szakértő szerint a mérsékelt mennyiségű koffein fogyasztása (napi 2-3,5 csésze) összefügg a halálozás kockázatának csökkenésével.
Az ital emellett javítja a figyelmet, gyorsítja a reakciókat és javítja a koncentrációt. A koffeinmentes kávék jótékony fitonutrienseket, köztük polifenolokat tartalmaznak, amelyek jót tesznek a szívnek.
Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, többek között képesek a káros anyagokat kiüríteni a szervezetből.
Az ital emellett segít csökkenteni a vércukorszintet, a vérnyomást, és növeli a „jó” koleszterin szintjét.
A kávé kiválasztásakor végső soron minden az Ön preferenciáin és igényein múlik. Tehát a normál kávé a legjobb választás az energialöketet és a világosabb, teltebb ízvilágot biztosító kávé.
A koffeinmentes ital megfelelő alternatíva azoknak, akik érzékenyek a koffeinre, vagy olyan egészségügyi állapotokban szenvednek, amelyeket az anyag súlyosbíthat.