Tehát pontosan milyen ételek segítenek a pattanások leküzdésében?
Ez a bogyó a C-vitamin-tartalom tekintetében a vezetők közé tartozik. E tekintetben még a citromnál és a narancsnál is „erősebb”, és a C-vitamin nagyon fontos a bőr számára!
Diófélék
A mandula, a dió, a fenyőmag és a kesudió kiváló cinkforrás.
Ez a mikroelem „nyugtatja” a bőrt, és normalizálja a faggyúkiválasztást. Ennek eredményeként az akne és a kellemetlen olajos fény eltűnik.
A hajdina zabkása magas rosttartalma és B-vitaminjai miatt jó.
Nem véletlenül hívják ezt a terméket az akne elleni küzdelem „aranyszemének”.
Végül is a quinoa jó lizinforrás. Ez egy egyedülálló vegyület neve, amely jelentősen javítja a bőr állapotát.
Az olyan összetevők, mint az omega-3 és az omega-6, szintén pozitív hatással vannak a bőrre.