A legjobb vérhígító gyümölcs

Amikor a vér sűrű, a vérrögök kialakulásának esélye nagyon nagy. A vérlemezkék összetapadnak, és sűrű plakkot képeznek, amely megreked az erekben. Ez különböző betegségekhez, köztük halálos kimenetelűekhez is vezethet. Ennek elkerülése érdekében fontos a megfelelő táplálkozás – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.

Van egy speciális termék, amely képes hígítani a vért – állítják orvos-immunológusok – írja a Sports.kz.

A szakemberek szerint vannak tanulmányok, amelyek bizonyítják a kivi hasznosságát. A kísérlet során azoknál a betegeknél, akik 28 napon keresztül naponta két darabot fogyasztottak ebből a gyümölcsből, 20–28 százalékkal csökkent a vérlemezkéiknek az aggregációja. Vagyis elveszítik azt a képességüket, hogy egymáshoz tapadjanak.

Mindenkinek, akinek sűrű a vére, azt ajánlják, hogy fogyasszanak napi két kivit, hogy megvédjék magukat a trombózis kialakulásától.

Elolvasom a cikket