Az orvos szerint cukor nélküli, természetes kefirről van szó. Hiszen az erjesztett tejtermékek gazdagok hasznos aminosavakban, köztük valinban, argininben, lizinben, valamint nagyszámú tejsavbaktériumot, élesztőt, kalciumot, magnéziumot, káliumot tartalmaznak, amelyek kedvezően hatnak a gyomor-bélrendszerre, a szív- és érrendszerre, hozzájárulnak a csontok erősítéséhez. Az összes erjesztett tejtermék közül a kefir a vezető a hasznos tulajdonságok tekintetében.
Mansurova hangsúlyozta, hogy a kefir rendszeres fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ez az ital növeli a sejtek inzulinérzékenységét és csökkenti a vércukorszintet. Nagyon fontos szerepet játszik a magnézium, amely kedvezően befolyásolja a hasnyálmirigy és az inzulinreceptor-komplexek működését.
Az orvos megjegyezte, hogy a kefir fogyasztásakor mértékkel kell betartani: naponta legfeljebb 200 grammot. Éjszaka nem ajánlott erjesztett tejtermékeket inni. Ezenkívül előfordulhat egyéni intolerancia a tejtermékekkel szemben. Ezért mindig jobb, ha személyesen konzultál egy szakemberrel.