Ez az ital véd a cukorbetegség ellen, erősíti a csontokat és kíméli a beleket

Az orvos szerint cukor nélküli, természetes kefirről van szó. Hiszen az erjesztett tejtermékek gazdagok hasznos aminosavakban, köztük valinban, argininben, lizinben, valamint nagyszámú tejsavbaktériumot, élesztőt, kalciumot, magnéziumot, káliumot tartalmaznak, amelyek kedvezően hatnak a gyomor-bélrendszerre, a szív- és érrendszerre, hozzájárulnak a csontok erősítéséhez. Az összes erjesztett tejtermék közül a kefir a vezető a hasznos tulajdonságok tekintetében.

Mansurova hangsúlyozta, hogy a kefir rendszeres fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ez az ital növeli a sejtek inzulinérzékenységét és csökkenti a vércukorszintet. Nagyon fontos szerepet játszik a magnézium, amely kedvezően befolyásolja a hasnyálmirigy és az inzulinreceptor-komplexek működését.

Az orvos megjegyezte, hogy a kefir fogyasztásakor mértékkel kell betartani: naponta legfeljebb 200 grammot. Éjszaka nem ajánlott erjesztett tejtermékeket inni. Ezenkívül előfordulhat egyéni intolerancia a tejtermékekkel szemben. Ezért mindig jobb, ha személyesen konzultál egy szakemberrel.

Elolvasom a cikket