Ez a „szívvédő” 32 százalékkal csökkenti bármely érbetegség okozta halálozást

Az orvos szerint amerikai és kínai tudósok 884 tanulmány eredményeit vizsgálták meg, összesen 883 627 ember bevonásával.

A szakértők 27 különböző tápanyag és mikrotápanyag hatását elemezték a szív- és érrendszeri betegségek kimenetelére.

A kutatók megállapították, hogy az omega-3 zsírsavak bevitele 7 százalékkal segítette csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozást és 15 százalékkal a szívinfarktus kockázatát.

A folsav étrendi bevitele 16%-kal csökkenti a stroke kockázatát.

Az orvos külön kiemelte a Q10 koenzimet, amely 32%-kal csökkenti bármely szív- és érrendszeri betegség okozta halálozás kockázatát.

Emellett a magnézium, a cink, a liponsav, a kurkumin, a flavonolok és a kvercetin fogyasztása is kedvezően hat a szív- és érrendszeri egészségre.

Elolvasom a cikket