Ketchup vagy a majonéz?

Ha már túlsúlyos vagy koleszterinproblémákkal küzd, a majonéz igen káros lesz. Sok napraforgóolajat vagy fehérjéket tartalmaz, köztük alacsony sűrűségűeket is, ami azt jelenti, hogy még inkább növelni fogjuk a koleszterinszintet és az étel kalóriatartalmát – írja a Sports.kz.

Ha pedig vérnyomásproblémáink vannak, a ketchup lesz a rossz választás. Van benne ecet, só, különböző hozzáadott tartósítószerek, ízfokozók, és figyelembe véve ezt az összetételt, azt kapjuk, hogy ha magas vérnyomásunk van, jobb, ha nem használunk ketchupot az étrendünkben – magyarázza a szakértő.

Ha e két adalékanyag közül választunk, és nincs ellenjavallatunk, akkor jobb, ha leállunk a ketchuppal. Mint a szakértő elmagyarázza, a paradicsom likopint tartalmaz, ami egy antioxidáns, amely jótékony hatással lehet az egészségünkre.

Ha fogyni szeretnénk, és odafigyelünk az egészségünkre, akkor jobb, ha mindet félreteszi. Én szemét termékeknek hívom őket. De ha nagyon akarja, akkor néha-néha beiktathatja az étrendjébe a ketchupot vagy a majonézt. Csak ne legyen belőle napi rituálé” – tanácsolja az orvos.

Elolvasom a cikket