A kivi vitaminok és ásványi anyagok kincsesbányája. Jó C-vitaminforrás. Ezenkívül a gyümölcs káliumot, kalciumot, cinket, szelént, B- és A-vitamint tartalmaz – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.
Szakértők tanácsolták, hogy részesítsük előnyben a puhább gyümölcsöket. Ha azonban valakinek nincsenek problémái a tápcsatornával, akkor bármilyen érettségű gyümölcs jó lehet. A túlérett gyümölcsök is biztonságosak. A lényeg, hogy a héja ne legyen sérült – írja a Sports.kz.
A kivi rostokban gazdag, jótékony hatással van az emésztésre, és eltávolítja a méreganyagokat a belekből. Naponta két-három közepes méretű gyümölcsöt fogyaszthat. Fogyasztás előtt a kivit gondosan le kell hámozni a héjáról: az felhalmozhatja a szennyeződéseket és a baktériumokat.