A receptet és a főzési technológiát Julia Arkhipova szakácsnő javasolta a BelNovostinak. Elmondta, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen házi készítésű almalekvárt készíteni. Pektinnel telített lesz, és zselatint tartalmaz – írja a Sports.kz.
A zselatinban sok firkin és fontos aminosav van. Szükséges az ízületi kórképeknél és egyszerűen a csontok erősítéséhez. A kollagén hiányát is pótolja – a bőr fiatalabbá válik.
A zselatin segít kordában tartani a glükózszintet és ezáltal a testsúlyt.
A pektin segíti az emésztőrendszert – felgyorsítja az anyagcserét, és támogatja a májat és a hasnyálmirigyet, mivel szorbensként működik. A székrekedés ellenszere. Az alma pépje alakul át belőle, ha megsütjük.
Ezért először megsütjük az almát. Gyors módszer: vágjuk fel a gyümölcsöt, és a sütőben egy zacskóban vagy konyhai hüvelyben 10 percig sütjük. A felvágott almát mikrohullámú sütőben is megsüthetjük, ez öt percig tart.
Három almához körülbelül 15 gramm zselatinra, 100 ml vízre, egy kis fahéjra és vaníliára van szükség. Amíg az alma fő, a zselatint hígítsuk fel vízzel.
Most adjuk hozzá az almát, egy másik fél csésze vizet és a fűszereket az oldathoz, majd keverővel, turmixgéppel, habverővel verjük össze a masszát.
Öntsük a masszát formákba, és tartsuk a hűtőben másfél órán át. Kész a desszert.