Desszerttel az ízületi gyulladás ellen

A receptet és a főzési technológiát Julia Arkhipova szakácsnő javasolta a BelNovostinak. Elmondta, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen házi készítésű almalekvárt készíteni. Pektinnel telített lesz, és zselatint tartalmaz – írja a Sports.kz.

A zselatinban sok firkin és fontos aminosav van. Szükséges az ízületi kórképeknél és egyszerűen a csontok erősítéséhez. A kollagén hiányát is pótolja – a bőr fiatalabbá válik.

A zselatin segít kordában tartani a glükózszintet és ezáltal a testsúlyt.

A pektin segíti az emésztőrendszert – felgyorsítja az anyagcserét, és támogatja a májat és a hasnyálmirigyet, mivel szorbensként működik. A székrekedés ellenszere. Az alma pépje alakul át belőle, ha megsütjük.

Ezért először megsütjük az almát. Gyors módszer: vágjuk fel a gyümölcsöt, és a sütőben egy zacskóban vagy konyhai hüvelyben 10 percig sütjük. A felvágott almát mikrohullámú sütőben is megsüthetjük, ez öt percig tart.

Három almához körülbelül 15 gramm zselatinra, 100 ml vízre, egy kis fahéjra és vaníliára van szükség. Amíg az alma fő, a zselatint hígítsuk fel vízzel.

Most adjuk hozzá az almát, egy másik fél csésze vizet és a fűszereket az oldathoz, majd keverővel, turmixgéppel, habverővel verjük össze a masszát.

Öntsük a masszát formákba, és tartsuk a hűtőben másfél órán át. Kész a desszert.

Elolvasom a cikket