A cherimoya finom reggeli, uzsonna vagy desszert, ráadásul tele van vitaminokkal, rostokkal és más tápanyagokkal.
A talán első hallásra teljesen ismeretlen gyümölcsnek óriási előnye, hogy A-, C-, B1-, B2- vitaminban és káliumban igen gazdag. Segíti tehát az immunrendszer működését, gyulladáscsökkentő hatása van, de a szem és a szív védelmében is részt vesz. A szokatlan nevű gyümölcs tele van B6-vitaminnal is, amelyről köztudott, hogy javítja a hangulatot. Ráadásul bőségesen tartalmaz rostokat is, amelyek az emésztés és a bélrendszer egészségének fenntartásáért felelnek.
„Pudingszerű állagú, az íze pedig olyan, mintha a banán találkozna az ananásszal. Igazi csemege” – mondja Robbie Sigona cherimoyaárus.
A kúp alakú, robusztus külsejű, zöld gyümölcs belül édes és krémes, így gyakran kanállal fogyasztják. Hűtve fogyasztva igazi desszert.