A Zanzibárban Farrokh Bulsara néven született Freddie Mercury valójában indiai párszi családból származik. A nyüzsgő Bombayben tanult, gasztronómiai ízlését az aromáktól, színektől és ízektől hemzsegő város formálta. Egész életében imádta az indiai konyhát, csakúgy, mint a zenét és a féktelen bulikat – írja a Mindmegette.hu.
Az énekes már 33 éve nincs közöttünk, de fénye nem halványul, rajongói nem felejtik. Tavaly nyáron személyes holmijai, köztük számos lakberendezési tárgy került kalapács alá Londonban a Sotheby’s aukciós ház árverésén. Freddie Mercury otthonának egyik legjellegzetesebb helyisége az étkező volt, amelynek központi részén egy mindig színpadiasan megterített asztal állt. Állítólag ez volt az a hely, ahol az énekes igazán meg tudott nyugodni: úgy vélte, az ebédlő harmóniája éles kontrasztban áll a külvilág zajával.
Peter „Phoebe” Freestone, Mercury személyi asszisztense több mint egy évtizede egy blogbejegyzésben fedte fel, hogy Freddie imádta a fűszeres ételeket. Kedvence a csirke dhansak volt, egy zöldségből és lencséből készült csirkecurry. Peter azt is elárulta, hogy az énekes mindig két szelet pirítóst reggelizett vajjal és házi lekvárral, valami könnyűt ebédelt, majd a barátaival vacsorázott az otthonában, esetleg étteremben vendégelte meg őket. Freestone a receptet is megosztotta az érdeklődőkkel, és hozzátette, hogy a csirke dhansak a turnék alatt gyakran volt az étlapon. Ez volt Freddie öröksége, amely az otthonra emlékeztette.