Friss zöldségek
Furcsa módon a friss paradicsomot összeegyeztethetetlennek tekintik az alkohollal. A vodka különösen nem illik ehhez a zöldséghez.
Fűszeres ételek
A csípős ételeket alkoholfogyasztáskor érdemes távol tartani, ugyanis csak fokozzák az alkohol hatását. A gyomor nyálkahártyáját is károsíthatják, sőt égési sérüléseket is okozhatnak.
Savanyúság
A pácolt uborkát régóta klasszikus harapnivalónak tartják. A táplálkozási szakértők szerint azonban ez egy rossz snack. Ez a termék nagymértékben túlterheli a vesét és a májat. Jobb, ha sózottra cseréljük őket, amelyek fenntartják a vízháztartást.
Édesség
Szigorúan tilos alkoholos italokat édességekkel és süteményekkel nassolni. Az alkohol és a cukor feldolgozása gyakorlatilag ugyanazon elv szerint történik, de a szervezet először a cukrot kezdi feldolgozni, mert az energetikailag értékesebb, és az alkohol ilyenkor lassabban bomlik le.
Sushi
Szinte minden ázsiai étel alkohollal való találkozása katasztrofális következményekkel járhat.
A legfontosabb szabály azonban az, hogy éhgyomorra nem lehet inni. A legjobb megoldás, ha párolt vagy főtt zöldségeket, húsokat fogyasztunk az alkohol mellé. Emellett az olyan saláták, mint a vinaigrette és a savanyú káposzta is remek előételnek számítanak.