Étel, ami gyógyítja a szívet és erősíti az ereket

Egyébként ez a termék kiváló azok számára, akik megpróbálnak ragaszkodni az egészséges táplálkozáshoz. Szakértők részletesen elmagyarázták, hogy mire jó a hering – írja a Sports.kz.

Gyógyítja a szívet, erősíti az ereket

A hering gazdag többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavakban. Ennek köszönhetően segít normalizálni a vérnyomást, csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét és véd az érelmeszesedés ellen. Ezenkívül képes leküzdeni a szervezetben lévő gyulladást.

A legfontosabb azonban, hogy ne fogyasszunk túl gyakran sózott heringet. A só csak növelheti a vérnyomást.

Erősíti az agyat és az idegeket

Az olcsó hal fokozza a hexaénsavat és eikozapentaénsavat tartalmaz. Ezek a vegyületek elősegítik a megfelelő agyműködést és erősítik a kognitív funkciókat. Emellett segít csökkenteni a demencia és más neurodegeneratív betegségek kockázatát.

A termékben található omega-3 savak pedig erősítik az idegrendszert és csökkentik a stressz-szintet.

Ad egy lökést a napfény vitamin

Az elmúlt években sokat beszéltek a D-vitamin előnyeiről. Különösen fontos, hogy a hideg évszakban, olyan termékeket keressünk, amelyek összetételében ez szerepel.

A D-vitamin segít erősíteni az immunrendszert, tónusban tartja az izmokat, jótékonyan hat a pajzsmirigyre. Ezenkívül ez a tápanyag csökkenti a csontritkulás kockázatát, segít szabályozni a vérnyomást.

Véd a vérszegénység ellen

A hering nagy adag B12-vitamint tartalmaz: egy 100 grammos adag 4-5 napi normát tartalmaz.

Ez a vitamin segít megelőzni a vérszegénységet és egészségesen tartja a vért.

Erősíti az immunrendszert

Szelénben gazdag. A szelén erős antioxidáns, amely felveszi a harcot a szabad gyökökkel, és megvédi a sejteket a korai öregedéstől. Ezenkívül ez az ásványi anyag fontos az erős immunrendszerhez.

Fontos tudni…

Ahhoz, hogy a hering valóban jótékony hatással legyen a szervezetre, a megfelelő élelmiszerekkel kell kombinálni. A szakértők nem javasolják, hogy a halat más fehérjeforrásokkal egyidejűleg fogyasszuk – egy ilyen kombinációt nehéz lesz megemészteni, különösen, ha már emésztési problémáink vannak. Ezért jobb, ha a heringet nem keverjük össze tojással, sajttal és más tejtermékekkel.

Ezenkívül egyes diagnózisok esetén az orvosok azt javasolják, hogy utasítsák el a heringet. Például nem fogyaszthatják terhes és szoptató nők, ugyanis allergiás reakciókat válthat ki.

Elolvasom a cikket