Egy rohanó nap után kényelmes lehet egy gyors vacsora elkészítése. Ha meleget akarunk enni, legtöbbször összeütünk egy kis tésztát. Most azonban rávilágítunk arra, ez miért nem jó megoldás – állítja a Pravda.ru.
A tészta olyan szénhidrát, amely gyorsan jóllakatja a szervezetet, de további terhelést jelenthet a gyomor-bélrendszer számára. Este az anyagcsere lelassul, és a szervezetnek nincs elég ideje hatékonyan feldolgozni a kalóriákat, amely számos kellemetlen következményhez vezethet:
- Emésztőrendszeri zavarok. Egy kiadós tésztás vacsora után a gyomor tovább dolgozik, amely nehézkességet okozhat.
- Alvási problémák. A szénhidrátok késői fogyasztása megzavarhatja az elalvást, és csökkentheti az alvás minőségét.
Mit válasszunk tészta helyett vacsorára? Az alacsony szénhidrát- és könnyű fehérjetartalmú ételek, mint például a hal, a zöldségek vagy az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, jobbak az esti étkezéshez.