A mikrohullámú sütő gyakorlatilag olyan része a konyhának, mint egy főzőlap. A vita, úgy tűnik, mégsem csillapodik: ez a technika káros vagy nem az egészségre? – számol be a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.
Egyesek a szervezetre ható káros sugarakról beszélnek, mások szerint szigorúan tilos bekapcsolt állapotban a készülék közelében állni. Vannak, akik úgy vélik, hogy a sütőben felmelegített ételek fogyasztásra alkalmatlanná válnak. Elena Malysheva orvos eloszlatta az összes kételyt.
„Minden modern mikrohullámú sütő speciális védelemmel van felszerelve, így nem kell aggódni” – mondta az orvos az Élj egészségesen! című műsorban. Az ételek minősége a melegítés során nem fog károsodni.
„Kutatások bizonyítják, hogy a mikrohullámú főzési mód egészségesebb, mint az összes többi főzési mód együttvéve” – hangsúlyozta az orvos.