Köztudott, hogy a kávé, még a jó minőségű fajták is, savas vegyületeket tartalmaz, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak – írja a Sports.kz.
Milyen előnyei vannak a szódabikarbónának a kávéban?
Az „iKnow” csatorna szerzője szerint a fő ok, amiért szódabikarbónát adnak a kávéhoz, az a savasságot csökkentő képessége.
„A kávé meglehetősen savas, pH-ja körülbelül 5 körül van. Egy kis csipetnyi szódabikarbóna (pH 9) hozzáadásával kiegyenlíthetjük a savassági szintet, így a kávé kevésbé lesz agresszív a gyomorra nézve” – jegyzi meg a szakértő.
Mennyi szódabikarbónát adjunk egy csésze kávéhoz?
Ő is azt javasolja, hogy csészényi kávénként körülbelül negyed teáskanál szódabikarbónát adjunk hozzá, vagy csak egy kis csipetnyit a kész italhoz. Ez az egyszerű trükk segít csökkenteni a gyomorégés érzését és a gyomorpanaszokat.
A szódabikarbóna befolyásolja a kávé ízét?
A My Montana Kitchen csatorna profi szakácsa hozzáteszi, hogy a szódabikarbóna nem változtatja meg a kávé ízét, de enyhébbé és kevésbé savassá teszi azt.
„Nem kölcsönöz sós ízt, és ami fontos, segít elkerülni a túlzott gyomorsavasságot, különösen, ha éhgyomorra isszuk a kávét” – mutat rá.