Csodaszertől lesz tökéletes a kávé

Köztudott, hogy a kávé, még a jó minőségű fajták is, savas vegyületeket tartalmaz, amelyek kellemetlenségeket okozhatnak – írja a Sports.kz.

Milyen előnyei vannak a szódabikarbónának a kávéban?

Az „iKnow” csatorna szerzője szerint a fő ok, amiért szódabikarbónát adnak a kávéhoz, az a savasságot csökkentő képessége.

„A kávé meglehetősen savas, pH-ja körülbelül 5 körül van. Egy kis csipetnyi szódabikarbóna (pH 9) hozzáadásával kiegyenlíthetjük a savassági szintet, így a kávé kevésbé lesz agresszív a gyomorra nézve” – jegyzi meg a szakértő.

Mennyi szódabikarbónát adjunk egy csésze kávéhoz?

Ő is azt javasolja, hogy csészényi kávénként körülbelül negyed teáskanál szódabikarbónát adjunk hozzá, vagy csak egy kis csipetnyit a kész italhoz. Ez az egyszerű trükk segít csökkenteni a gyomorégés érzését és a gyomorpanaszokat.

A szódabikarbóna befolyásolja a kávé ízét?

A My Montana Kitchen csatorna profi szakácsa hozzáteszi, hogy a szódabikarbóna nem változtatja meg a kávé ízét, de enyhébbé és kevésbé savassá teszi azt.

„Nem kölcsönöz sós ízt, és ami fontos, segít elkerülni a túlzott gyomorsavasságot, különösen, ha éhgyomorra isszuk a kávét” – mutat rá.

Elolvasom a cikket