Szerinte kevesebb sót kell enni, mivel az visszatartja a folyadékot a szervezetben, duzzanatot okoz, és növeli a vérnyomást.
A szakember a zsíros húsok, kolbászok, disznózsír, füstölt húsok, belsőségek, húskonzervek fogyasztásának csökkentését is sürgette. Ezek rossz zsírokat tartalmaznak, amely plakkok formájában rakódik le az erekben.
Ezenkívül az orvos azt javasolta, hogy ne vigyük túlzásba a koffeintartalmú italok, tonikok és az alkohol fogyasztását.
Mit adjunk hozzá a menühöz?
Szükséges, hogy a menübe szőlő, aszalt szilva, mazsola, burgonya, sütőtök, banán, kivi, sárgabarack, kajszibarack, káposzta kerüljön. Ezek a termékek olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek erősítik a szív- és érrendszert.
Az omega–3 zsírsavak beiktatása az étrendbe segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét, megelőzni a vérrögök kialakulását és normalizálni a vérnyomást.