A táplákozásszakértő ismertette ennek a zöldségnek a jótékony tulajdonságait az Expressnek.
A szakember kifejtette, hogy az okra rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét. Az okra évszázadok óta használt afrikai zöldség, de itthon is egyre több helyen lehet kapni, sőt sokan próbálkoznak a termesztésével is.
A magas koleszterinszint növeli a szívinfarktus és a stroke kockázatát. Abbas szerint az okra gazdag A- és C-vitaminban, antioxidánsokban, amelyek segítenek csökkenteni a cukorbetegség, a stroke és a szívbetegségek kockázatát.
A szakértő azonban arra figyelmeztetett, hogy a cukorbetegeknek óvatosnak kell lenniük azzal, hogy ebből a zöldségből több kerüljön az étrendjükbe, mivel az befolyásolhatja a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerek hatását.