Ezeket az ételeket érdemes kerülni

Általában elmondható az úgynevezett feldolgozott élelmiszerekről, hogy zsírosak, magas a cukortartalmuk és általában finomak is. Azonban ez sajnos nem változtat a tényen, hogy rengeteg egészségügyi kockázattal jár a rendszeres fogyasztásuk. Ilyenek a cukros üdítő, a péksütemények, a fagylaltok, de a csokoládék nagy része is.

Az ilyen ételek fogyasztása a legújabb tanulmányok szerint ugyanis kapcsolatba hozhatók a bélrendszer rákos megbetegedéseivel. A szakemberek azt találták, hogy az ilyen élelmiszerek hajlamosak gyulladásokat okozni az emésztőrendszer különböző részeiben, ezek a gyulladások pedig nagyban megnövelik a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

A jó hír azonban az, hogy ezeknek az ételeknek az elhagyása egyúttal azt is jelenti, hogy csökkentjük az ilyen betegségek kialakulásának kockázatát. A feldolgozott ételeket tehát érdemes megtartani egy amolyan bűnös élvezetnek, és tanácsolt mértéktartás mellett fogyasztani őket.

Elolvasom a cikket