Ez az ital helyrehozhatja a bél mikrobiomját, továbbá támogatja a szív és az agy működését

A kutatók konkrétan arra jutottak, hogy a rendszeres kávéfogyasztókban magasabb egy bizonyos baktériumtörzs – a Lawsonibacter asaccharolyticus – szintje, mint azokban, akik általában nem fogyasztják ezt az italt.

„Ez a tanulmány tovább erősíti azt a tényt, hogy konkrét kapcsolat van az elfogyasztott ételek és a bélrendszerünkben élő mikrobák között” – mondta a Healthnek Kelsey Russell-Murray MS, RD, klinikai dietetikus és a Gut Healthy Dietitian, egy virtuális magánklinika alapítója.

Bár a tudósok keveset tudnak az L. asaccharolyticusról, mondta a tanulmány szerzője, Nicola Segata PhD, a Trentói Egyetem professzora és a foglalkoztatási metagenomika laboratóriumának vezetője, lehetséges, hogy a mikroba hozzájárul a kávé potenciális képességéhez, hogy megvédje a szívet, az agyat és az egészség más aspektusait.

A bizonyítékok egyre inkább azt mutatják, hogy a bélrendszerünkben található baktériumok és más mikrobák erősen befolyásolják az általános egészségi állapotot, beleértve a krónikus betegségek kialakulását is.

„A bélmikrobiom-kutatás továbbra is lenyűgöző, és minél többet tudunk meg, annál inkább bizonyítja, hogy a mikrobiom milyen széles körű hatást gyakorol egészségünk minden aspektusára” – mondta Russell-Murray.

Elolvasom a cikket